Kul att hjälpa till..

Hej alla glada!

I dag har jag fått genomföra ett kul uppdrag. Jag har hjälpt en familj att hitta matsalstolar till ett bord, som jag tidigare i somras letade upp till dem. Det var en utmaning att hitta bordet då det fanns speciella krav. Det skulle vara runt, ca 150 i dia, rejär skiva, antikvitt alltså i gammal stil. Runda bord är svåra att hitta överhuvudtaget, i mer modern stil inte lika svårt men ..Jag hittade ialla fall ett som de tyckte om och köpte så här ser det ut..

fast de valde ett vitt.


Stolarna var inte heller så enkelt att hitta då det även skulle fungera i ett hem med små barn. Dessutom var bordet såpass stort att de flesta stolar helt enkelt inte räckte till vare sig i sitthöjd eller rent estetiskt.

Stolen som vi hittade är i rotting och med en snygg dyna till så blir det helt enkelt perfekt tillsammans!
Min kund fick med sig en stol hem som vi hade beställt på prov, och nu skall vi beställa ytterligare stolar, kul!

Huset står kvar...

Lite omskakade är vi. Vaknade av att huset skakade, möbler hoppade ungefär som det hade varit på en gungbräda. Historia - värsta skalvet på 100 år i Sverige och vi är i epicentrum...

Huset har dock inte tagit skada bara några lampskärmar som satt på sned. Jordskalv här..och hit har vi flyttat!

Men chansen att vi någonsin får vara med om något liknande igen är minimal så nu kan vi vara lugna!

Tillbaka till julen och julpyssel + pynt.
Hanna har pyntat pepparkakshuset och provsmakar lite..


Så här blev det fint i vårt v-rum. Än så länge inga tomtar här...Över till dagens arbete i webshopen, fler artiklar som skall in. Kika gärna på gårdagens nya under kategorin belysning. Bla. den här fina golvlampan Oslo wood.Må så gott!
ak

Grattis..Grattis! Haga i vitt du vann det fina armbandet ifrån Edbladh & Co. Hoppas du blir nöjd!
Tävlingar är kul, återkommer i temat!
Det börjar dra ihop sig, går och tänker på  hur mycket mat skall köpas in och sedan så småningom slängas!! i år?

Varje år är ambitionen att lagom mycket och inte all julmat som ändå inte gillas så speciellt mycket!  Det brukar fungera sådär, någonting händer när maten inhandlas. Helt plötsligt flaxar min intetioner iväg...I år kanske..
Vi har ett måste (förutom skinkan), vi gör en röra- (läs stuvning) med en väldig massa pepparot kallas för pepparotscho..

Denna cho skall man då använda till just skinkan. Favorit mackan är alltså först stark senap sedan skinka och därefter pepparotscho. Då ryker det ur öronen.. men å så gott! Farmor Edith är min inspiratör. Prova gärna, riven pepparot är bäst enligt min bror Robert som hävdar att han gör den bästa chon..Stuvningen är vanlig bottenredning, fast sådan, salt och peppar förstås.

Jag vill gärna höra om det är fler som känner till denna röra/stuvning till julskinka, eller är det Edits egen...

Må så gott & stressa lite
ak

Ps. det är rea på julpynt i butiken www.cancaninterior.com  Bra enkla presenter till tex. kompis

Tävling och julpynt..

Ja varför inte!
Vinsten är ett armband ifrån Edbladh & Co. Fudge svart elastiskt träarmband. Träslag färgad whitewood. Ring i aluminium.Här är ditt uppdrag:
Vad heter lampan?  Ledtråd catarina larson är formgivarenTävlingen pågår tom söndag den 3:e advent. då avgörs tävlingen genom lottdragning av de rätt svaren. Skica ett mail till anna-karin@cancaninterior.com  Sätt nu fart och "googla"... eller kanske du redan vet. Lycka till!

Julpyntat och klart inga tomtar här..bara en ängel!Linums fina tryck Antoinett finns även som julstrumpa och grillvante, matchat och snyggt i köket.! Den härliga lyktan har jag ännu inte laddat upp i webshopen men det kommer inom kort, likadant med krukorna av stenmjöl med läckert reliefmönster. Bakom skymta Agneta Livijns keramik, det skall oxå in med sina kompisar tallrikarna och muggarna m.m.m. Jag har att göra några dagar till.


Rice har julpynt man blir glad av!
Må så gott!

Grytlappar och kakor..

Admin dag! Phu! Men nu är det gjort för den här månaden..inte mitt favoritgöra precis!

Nu har vi fixat till det lite i webshopen, härmed så ligger nu alla artiklar på en sida, så ni inte missar något. Dessutom har det blivit tydligare när det är fler bilder till en produkt. Vad bra med kunder som ger feedback!

Tack kära Kerstin (granne) som kommer in i butiken och bjuder på kakor samt vill ge mig sin vinst på Röda Korsets lotteri, virkade grytlappar! Härligt med människor som Kerstin!
Jag har påbörjat en virkning ifrån Frosta Design, det går fort och jag som inte kan virka-  lär mig i deras virkskola. Toppen!
Kanske en julklapp till.. vi får se!

I Vitahemsblogg kan man vinna just ett virkset som är inköpt hos mig, kul! Kanske även jag skall utlyta sen tävling!


För övrigt så har jag nu erbjudande på Julpynt, eller REA!   Dessa fina ljus kostar nu 35 kr istället för 50kr,   

                    

Att julpynta är för mig lite av ett antiklimax. Jag har som ambition att inte ta fram allt pynt vi sparat på. Det skall bli lite mer harmoniskt och skön stämning..Varje år när jag öppnar lådan med pynt så ligger dom där, tomtarna! Vad göra, barnen vill få fram allt på en gång helst innan 1: a advent. Kanske man borde rensa bort dem innan nästa jul..för vem kan stå emot barn och tomtar?

Må så gott och pynta lagom..

Skynda, skynda..

Hej vad det går..Nu har jag fått upp lite plagg, men fler finns..
Hur det än är så gäller väl regeln att ..ting tar tid! 

Funderar lite kring hur shopen visar nästa sida, det verkar som att sid nr. 2 hänvisning inte syns så bra. Det samma med produkter som har fler bilder, krävs kanske lite mer tryck i färg så att man upptäcker dem. Aternativt så skall man vad gäller sidor, lägga allt på en och samma sida som man scrollar ner hur långt som helst..eller inte?

Vad tycker du? Jag tar gärna emot feedback på användarvänligheten i shopen.Läggs upp i cancaninterior inom kort!

Kläderna ifrån Expresso är värd lite uppmärksamhet. kika gärna in här http://www.expresso.nl/. Det är alltså snygga, sköna,  med hög kvalité kläder och med omtanke om människorna som producerar dem samt miljön. Vi vill kunna erbjuda produkter där man tar sitt ansvar. Tipsa gärna, vi är alltid intresserade!

Det skall bli mer...


Jag har idag fotat kläder och plädar. Lite brist på dagsljus så det gäller att passa på när det går, men kul är det. Jag har en provdocka som har modellat i allt ifrån avslappnade tunikor till svarta dressade kläder. Hon passar i allt! Jag avundas hennes getingmidja..
Ambitionen är att lägga upp kläderna imorgon i shopen, vi får se hur det går. Mycket tid ligger i redigering av bilder. Jag praktiserar learning by doing, så förhoppningsvis blir bilderna bättre och bättre.

Jag önskar jag kunde klona mig för det finns så mycket mer att visa i shopen, tålamod för er och mig..
Må så gott!

CanCan nu på nätet..

Öppet!


Välkomna till min blogg!

Äntligen, hela hösten har gått med arbetet att skapa websopen. Lite antiklimax har jag känt de senaste dagarna över att släppa den lös på internet, men nu är det gjort.  kika in på
www.cancaninterior.com . Skriv gärna en rad om vad du tycker.

Allt är inte på plats utan här kommer att fyllas på produkter var dag. Är du i närheten av Ystad så titta in i butiken. Adress Stora Köpinge Byväg 67 i byn Stora Köpinge. Hos CanCan hittar du möbler, kuddar, överkast etc. samt kläder och smycken..träskor. Ambitionen är att skapa den där butiken som man älskar att kika in i nu och då, ni som upplevt detta vet vad jag menar. Man får en härlig känsla av färg och form och inspireras..för min del gärna till handel oxå..Ok det var min första blogg, nu över till arbetet.
Må så gott!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0