Ut och sola...

varför inte i en sådan här skön "adirondeck chair"Materialet är Nyatho trä som är ett indonesiskt hardwood. Underhåll med alg & mögeltvätt för att avlägsna mörka missfärgningar i träet.

Jag har själv adirondeck chair i vitt- fräscht men kräver mer underhåll. Sköna är de och vackra i trädgården, eller hur!
I dag skall jag unna mig en timme i solen, det finns alltid mycket att göra lika bra att ta chansen när solen ändå är här..
må gott!


Inred med konst...

Här på Österlen har påsken även inneburit "konstrundan", ett bra tillfälle att förena både möjligheten att se flera konstnärer och bilda sig en uppfattning om vad man verkligen gillar och även att göra Österlen med kafeér, butiker och naturen. Hos CanCan har konstnären Lena Westerlund ställt ut sina tavlor. Lena målar för att ge glädje i vår vardag och vill att hennes konst placeras i hemmets kök- där vi ändå är mest. Att inreda med konst är en "konst" i sig..Speciellt om man har ärvt eller kanske fått konst, då kanske det inte stämmer med min smak i övrigt. Lena ser inte att man nödvändigtvis skall hålla fast vid konsten hela livet. Vi måste ge egen utveckling plats och då därmed osentimentalt ta in nytt som stämmer med det jag står för idag och spara undan eller sälja det som inte känns rätt längre. Tips ifrån CanCan: Fråga om du får låna hem och provhänga/installera, man vet aldrig hur konsten kommer till uttryck hemma hos sig själv.

PÅSK och KONST..Vilken härlig Påsk det har varit. Goda vänner på besök samt fullt ös i butiken då många är ute på Konstrundan som pågår. Här i Stora Köpinge så har vi i PÄRLBANDET haft både konst från Christel Jonsson samt  Foton av Ulla Nilsdotter Jonsson som har utställning av bilder ifrån Burma. Hos CanCan har konstnär Lena Westerlund sina tavlor Ägget- livgivande energier och Rosor. Gammelgården med blommor och Pynt till försäljning, ja lite av det mesta!

Mest har jag njutit av att äntligen få hem min Charlie från AWARE gymnasiet i Torpshammar, en bra bit bort ..fast egentligen i mitten av Sverige. I dag har vi varit ute och övningskört längs Kustvägen- Löderup och fikat på Backagården. Det känns lite annorlunda att sitta bredvid när sonen kör bilen..tänk vad tiden går..han var ju nyss..

I butiken har jag nu träskor och Highs ifrån a.nordin- super läckra och sköna, tänk snygga bruna sommarben!! Här finns oxå utemöbler ifrån Homebase, nya smycken ifrån Edblad&co, Boxkuddar ifrån Tendance Khmere och alla härliga kuddar ifrån Day Home. Välkomna in och kika och för den delan även handla ..

                      

               

Sist men inte minst i tidningen Lantliv nr 5 är ett reprotage ifrån Calle och Rolf Mikelsons underbara orangeri på sin går i Löderup. Calle och Rolf har verkligen lyckats inreda med kreativa medel och mycket fantasi.. urläckert!!
Må gott!

RSS 2.0